top of page

ÖVERGÅNG ÖPPET NÄT

HEM /   PROJEKT  /   ÖPPET NÄT

GENOMFÖRANDE

Att övergå till ett öppet stadsnät kräver att vi uppdaterar och integrerar komplexa tekniska system. Även med noggrann förberedelse kan saker gå fel. Därför har vi valt att uppgradera systemen och öppna nätverket i etapper. Detta försiktiga, steg-för-steg-tillvägagångssätt ger oss tillräckligt med tid att verifiera systemets funktionalitet och smidigt åtgärda eventuella problem som uppstår, vilket minimerar störningar för användarna.

På den här sidan kommer vi kontinuerligt att uppdatera våra uppskattade tidslinjer för start och slutförande. Vi kommer att infoga datum i tabellen, tillhandahållna av kunden, när data är tillgängliga.

 

FRÅGOR OCH SVAR

Vad innebär "övergången till öppet stadsnät" för mig som kund?

På sikt kommer vi att sluta sälja bredbandsabonnemang. Det innebär att du behöver välja ett nytt bredbandsabonnemang från någon av våra tjänsteleverantörer.

 Länk till relaterad media: 
Bild - Snapshot studiorail logo.png
Varför övergår vi till att bli ett öppet stadsnät?

Vårt uppdrag är att underhålla och bygga ut stadsnätet. Inte att sälja bredbandsabonnemang. Vi har länge jobbat för att få in tjänsteleverantörer som vill erbjuda bredbandsabonnemang via vårt stadsnät. Och nu har vi avtal med ett flertal tjänsteleverantörer. På sikt kommer vi att sluta sälja bredbandsabonnemang och för dig innebär det att du kommer att behöva välja ett nytt bredbandsabonnemang från någon av våra tjänsteleverantörer.

 Länk till relaterad media: 
Bild - Snapshot studiorail logo.png
Vad är ett Öppet Stadsnät?

Det är ett stadsnät som är öppet för externa tjänsteleverantörer. Alla pålitliga företag som är intresserade av att tillhandahålla fibertjänster i vårt nät får göra det.

 Länk till relaterad media: 
Bild - Snapshot studiorail logo.png

UTRULLNINGSPLAN

Sök nedan för att se vilken batch du tillhör:

Systemuppgraderingar kommer att genomföras i följande ordning. Denna turordning bestäms av kvalificerade tekniker baserat på de optimala förhållandena för systemuppdateringar och för att minimera potentiella tjänsteavbrott. Denna ordning kan inte ändras.

bottom of page