top of page

FIBERINSTALLATION

Vi tillhandahåller fiberanslutningar till privata hem, stora och små företag, telekomoperatörer, regionala nätverk, landsting och kommuner. Vi transporterar fibersignaler mellan och över kommungränser genom vårt stadsnät.

STEGEN FRAM TILL LEVERANS

De olika momenten i stora drag

INTRESSE-ANMÄLAN

BESTÄLLNING

PLANERING

GRÄVNING

INSTALLATION

3

2

1

4

5

Först och främst bör du fylla i vår intresseanmälan. Vi kommer att kontrollera om du bor tillräckligt nära fibernätet för att kunna få fiber installerat.

Vi planerar för din installation. När ska vi gräva, vart ska vi gräva och när är det lämpligt att vi installerar all teknisk utrustning.

När all grävning är klar installerar vi en fiberbox som du kan ansluta till med en Cat-kabel (internetkabel). Observera att vi inte tillhandahåller eller installerar Wifi-routrar.

Om fiberinstallation är möjlig i ditt område, lägg din beställning hos oss så sätter vi igång!

Vi gräver från den närmaste anslutningspunkten till din tomtgräns. Efter det kan du välja att gräva själv eller så kan vi gräva hela vägen fram till din fastighet.

INSTALLATION STEG FÖR STEG
FÖR VILLA

1. Beställning signeras digitalt med bank-ID. 2. Granskning av leveransvillkor 3. Beställningsbekräftelse tillbaka till kunden. 4. Överlämning till projektören 5. Skapar arbetsdokument, går igenom nödvändiga tillstånd, osv. 6. Vi gräver ner rör i marken, från vägen, hela vägen till husväggen. 7. I nästa steg blåser tekniker fiber från fiberkabinettet eller brunnen, genom rören till fastigheten. 8. Det sista steget i installationen är när tekniker kopplar ihop allt i en låda på väggen - den s.k. fiberomvandlaren. 9. Tekniker måste sedan avsluta ärendet innan anslutningen är aktiv och kan börja användas. 10. När anslutningen är aktiv beställs tjänster från någon av våra tjänsteleverantörer.

INSTALLATION STEG FÖR STEG
FÖR FÖRETAG

1. Beställning signeras digitalt med bank-ID. 2. Granskning av leveransvillkor. 3. Beställningsbekräftelse tillbaka till kunden. 4. Överlämning till projektören. 5. Skapar arbetsdokument, går igenom nödvändiga tillstånd, osv. 6. Vi gräver ner rör i marken, från vägen, ända fram till husväggen. 7. I nästa steg blåser tekniker fibern från fiberskåpet eller brunnen, genom rören till fastigheten. 8. Det sista steget i installationen är när tekniker kopplar ihop allt i en låda på väggen - den s.k. fiberomvandlaren. 9. Tekniker måste sedan slutföra ärendet innan anslutningen är aktiv och kan börja användas. 10. När anslutningen är aktiv beställs tjänster från någon av våra tjänsteleverantörer.

GRUNDINFORMATION

Pris: 12 000 exkl grävning


Leveranstid:  Enligt Överrenskommelse


Beställ här: 

Anmäl intresse för bredband


*Notera

Vi gör alltid en leveranskontroll innan beställning godkänns.

FRÅGOR OCH SVAR

Vad behöver jag göra för att förbereda mig inför installationen?

För att installationen ska gå smidigt, se till att exempelvis att flytta möbler och tillhandahålla åtkomst till nödvändiga utrymmen.

 Länk till relaterad media: 
Bild - Snapshot studiorail logo.png
Vad händer om jag inte är hemma vid den planerade installationsdagen?

Om du inte kan vara hemma vid den planerade installationsdagen, vänligen kontakta vår kundtjänst i förväg för att boka om installationstiden.

 Länk till relaterad media: 
Bild - Snapshot studiorail logo.png
Vad gör jag om jag upplever problem med installationen?

Om du upplever problem med installationen, vänligen kontakta vår kundtjänsts support för att rapportera problemet och få ytterligare anvisningar.

 Länk till relaterad media: 
Bild - Snapshot studiorail logo.png
Vad ingår i en standardinstallation?

En standardinstallation inkluderar dragning av fiberkabel till din bostad och installation av nödvändig utrustning för anslutning, vanligtvis så kallad fiberbox.

 Länk till relaterad media: 
Bild - Snapshot studiorail logo.png
bottom of page